El llibre dels Baltimore

llibre baltimore_2_302x302

Noticia extreta i redactada per L’illa dels llibres: http://www.illadelsllibres.com

L’any 2012, l’escriptor Jöel Dicker es convertia en un dels autors més destacats del moment amb La veritat sobre el cas Harry Quebert,una novel·la que destacava pel seus girs argumentals i una narració molt convincent on demostrava que un best-seller no està renyit amb la qualitat.

Poc abans de publicar-la, Jöel Dicker va ser rebutjat diverses vegades per editorials que no creien en les seves novel·les i fins i tot es va plantejar la possibilitat de deixar d’escriure.
Finalment va decidir jugar-s’ho tot a una carta amb La veritat sobre el cas Harry Quebert i de moment aquella aposta li ha aportat brillants resultats.
Sí aquell èxit no hagués arribat, el futur de Jöel Dicker estaria allunyat de la literatura tal com va assenyalar l’any 2013 a L’Illa dels Llibres “En set anys havia escrit sis novel·les dedicant-li tot el meu temps en l’escriptura. Llavors tenia clar que si ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert no l’haguessin acceptat, m’hauria de dedicar a una altra feina per guanyar-me la vida”.

A finals del mes de maig les editorials La Campana i Alfaguara publicaran en català i castellà respectivament la tercera novel·la ‘El llibre dels Baltimore’ on recupera alguns personatges de l’anterior novel·la.
La novel·la se centra en Marcus Goldman i la seva infantesa, concretament l’època que vivia amb els seus tiets i cosins.
Descobrirem les dues branques de la família Goldman: els Goldman de Baltimore i els Goldman de Montclair. Els Montclair, dels quals forma part Marcus Goldman, autor de la veritat sobre el cas Harry Quebert, és una família de classe mitjana que viu en una petita casa en l’estat de Nova Jersey. Els Baltimore, pròspers i als quals la sort sempre ha somrigut, habiten una luxosa mansió en un barri de l’alta societat de Baltimore.
Marcus Goldman vol saber la veritat sobre l’ocàs de la família. Entre els records de la seva joventut reviu la fascinació que va sentir des de nen pels Baltimore, que encarnaven l’Amèrica patrícia amb les seves vacances a Miami i en els Hamptons i els seus col·legis elitistes.
Tot i coincidir amb el personatge de Marcus Goldman la lectura de la novel·la és independent a ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’

Jöel Dicker debutava com a escriptor amb Els últims dies dels nostres pares (La Campana/Alfaguara), una novel·la ambientada en la Segona Guerra Mundial centrada en la unitat F del servei secret SOE (Special Operation Executive), creada per l’exercit britànic per reclutar a joves procedents de diferents països europeus per entrenar-los amb la finalitat de crear xarxes de resistència i realitzar accions de sabotatge i d’espionatge en la França ocupada per part de l’exèrcit nazi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s